Днес стресът e все по-чест натрапник в живота ни, а,

...
Днес стресът e все по-чест натрапник в живота ни, а,
Коментари Харесай

9 изпитани методи да се справите с умората

Днес стресът e все по-чест нахалник в живота ни, а, както знаем, той води до отмалялост и безсилие. Ала за благополучие, има обилие от естествени средства, които могат да ни оказват помощ от една страна, бързо да се отпуснете, а от друга, елементарно и ефикасно да се възстановите.
9 изпитани способи да се справите с умората:

Алое вера
Алоето може да се отглежда в домашни условия. Ако се ползва за лечебни цели, растението би трябвало да е на възраст 3–5 години и преди да се употребява, не би трябвало да се полива 3 дни. Листата се измиват, нарязват се и се изстисква сокът им. Взимат се 150 мл сок, смесват се с 350 мл алено вино и 250 г мед. Сместа се слага в мрачен буркан и се оставя да престои една седмица на мрачно място при температура 4–8 градуса. Приема се по 1 с. л. 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Корени от девисил
От тях се подготвя една в действителност чудодейна напитка за мощ и сила. В 1л вода се слагат 300 г пресни или сушени корени от девисил. Варят се на слаб огън 20–30 минути и течността се прецежда. Прибавят се 100–150 г захар, 1/2 чаена чаша сок от боровинки и се размесва добре. Напитката се съхранява в ледник. Взима се 2–3 пъти на ден по 1 с. л. преди хранене.

Корени от женшен
В 500 мл водка се слага 1 с. л. нарязани корени от женшен. Оставя се да престои 2 седмици на стайна температура и се прецежда. Пие се по 1 кафена лъжичка 3 пъти на ден преди хранене. Курсът на лекуване е 6 месеца. Настойката е мощно тонизираща и се употребява при изтощеност или безсилие след тежко боледуване.

Микс от сушени плодове
Приготвя се примес от 200 г нарязани стафиди, сушени кайсии, смокини и сини сливи. Добавят се 25 г счукани орехи и всичко се съхранява в стъклен буркан в хладилника. Взима се всеки ден по 1 с. л. дружно с чаша айран. Курсът на лекуване е 1 месец.

Репей
Корените на репея са подобаващ сурогат на кафето и тонизират изтощения организъм. Те се сушат и пекат във фурната до тъмнокафяв цвят, смилат се, заливат се с кипящо прясно мляко или вряла вода и се варят на спокоен огън 2–3 минути. Може да се добави захар, мед или сметана на усет.

Комбинация от етерични масла
Етеричните масла от босилек, майорана, карамфил, розмарин, мента и лимон са превъзходни за бързо възобновяване на силите, а ментовото масло се ползва с изключение на при физическа и при умствена отмалялост. Сипват се няколко капки в ароматичната лампа или се напръсква носна кърпичка и се вдишват ароматните изпарения.

Зеленчуков сок
Взимат се 3 броя броколи, 1 скилидка чесън, 4–5 моркова или 2 домата, 2 стръка целина и 1/2 зелена чушка. Чесънът, броколите и морковите (или доматите) се поставят в сокоизстисквачка. След това се изстисква сокът от целината и зелената чушка, двете течности се смесват и се изпиват незабавно.

При хронична отмалялост
Ако страдате от такава, яжте повече пълноценни артикули, избягвайте полуфабрикатите, консумирайте постоянно чесън, лук, джинджифил, които укрепват имунната система и са ефикасни при инфекции. Постарайте се най-малко 50–75 на 100 от храната ви да се състои от сурови зеленчукови и плодови салати .

Взимайте всеки ден по 1 с. л. ленено масло, което е богато на Омега 3 мастни киселини.

Ново изобретение: Чаят може да предотврати инфаркт
Група учени от Кралския лицей в Лондон разгласиха в списание Nutrition проучванията си за многостранните изгоди от черния чай. Експертите настояват, че флавоноидите, съдържащи се в напитката, са мощни антиоксиданти и пречат на увреждането на клетките. Те разкрили доказателства, че пиенето на 3 до 4 чаши чай на ден може да предотврати инфаркт и да понижи риска от развиване на рак. Освен това чаят съдържа потребния за зъбите флуор и попречва образуването на зъбна плака и кариес. Изследователите не намерили никакви данни за щета от напитката. Но допускат, че чаят може да намали опцията на организма да всмуква желязото от храната. Затова хората с риск от анемия би трябвало да заобикалят пиенето му към храненията.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР