Днес София ще бъде домакин на годишния конгрес на Европейската

...
Днес София ще бъде домакин на годишния конгрес на Европейската
Коментари Харесай

София е домакин на годишния конгрес на Европейската либерална младеж

Днес София ще бъде хазаин на годишния конгрес на Европейската демократична юноша (LYMEС). Участие в него взимат над 200 делегати от разнообразни страни. За откриването на форума в страната ни дойде ръководителят на партия АЛДЕ (Алианса на либералите и демократите в Европа) Ханс ван Баален . В четвъртък той се срещна с парламентарната група и управлението на Движение за права и свободи в Народното събрание. След края на диалога водачът на европейските либерали и ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ дадоха малко изказване. Двамата предизвестиха, че присъединяване на националистите в ръководството на страната е рисково. Отново бе поискана оставката на вицепремиера Валери Симеонов поради потреблението на език на омразата, а Мустафа Карадайъ даже добави, че при отвод в естествените демократични страни си отива цялото държавно управление.

В изявление за " Хоризонт " ръководителят на Алианса на либералите и демократите в Европа Ханс ван Баален разяснява, че Испания би трябвало да приложи българския етнически модел:

Вие живеете спокойно, а това е доста значимо. Мога да дам образец и с Белгия, където живеят фламандско говорещи, френско говорещи, немско говорещи и всички те се схващат.
Цялото изявление с Ханс ван Баален можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР