Днес сме се събрали да представим един нов модел за

...
Днес сме се събрали да представим един нов модел за
Коментари Харесай

Кабинетът представя Оперативния план за справяне с Covid-19

Днес сме се събрали да представим един нов модел за ръководене на Covid-кризата. На ръба сме на вълна от Омикрон, която идва с огромна скорост към България. Това съобщи посредством видеоконферентна връзка министър председателят Кирил Петков при представянето на Националния действен проект за справяне с COVID-19 в Министерския съвет.

По думите му, целият модел ще бъде функционалност на фактора - претовареност на интензивни кревати.

" Ние подходихме доста практично - анализирахме % интензивни кревати по области. Разделили сме действително България на 6 клъстера от области, тъй че ще има равнище на прогноза какво би трябвало да се случи в идващите дни ", изясни Петков.

На конференцията участват министърът на опазването на здравето Асена Сербезова и министърът на образованието и науката Николай Денков.

По-рано стана ясно, че в Оперативния проект на държавното управление ще бъде написано какви противоепидемични ограничения да се постановат и при какви условия да влизат в действие. Водещ ще бъде броят на интензивните кревати в лечебните заведения. При понижаване на броя, евентуално ще се постановат и по-тежки ограничавания. На този стадий стягането на ограниченията се взема решение на регионално равнище, като редица области към този момент вкараха ограничавания поради покачвания брой на инфектираните с ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР