Днес сме изправени на кръстопът, който трябва да преминем и

...
Днес сме изправени на кръстопът, който трябва да преминем и
Коментари Харесай

Близо 35 000 деца ще получават безплатни лекарства по рецепта в Пазарджишка област според програмата на БСП

Днес сме изправени на кръстопът, който би трябвало да преминем и по тази причина е належащо да осигурим непоклатимост в страната, с цел да може тя да поеме функционалностите си и да опази хората.  Това съобщи в Пазарджик на конференция лидерът на листата на претенденти за народни представители от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев.

Драгомир Стойнев показа и пакета от ограничения на Българска социалистическа партия за бизнеса и хората.

Социалистите пожелаха и сполучлива образователна година на възпитаници и учители.

Подпомагането на компаниите би трябвало изрично би трябвало да продължи. Българска социалистическа партия счита, че страната не може да си разреши да се стигне до затваряне на бизнеси. Компенсациите за цените на тока би трябвало да продължат считат социалистите. Те имат и стратегия за обезщетения на цените на газа. „ Смятаме, че този, който има храброст да отвори бизнес в тези времена би трябвало да има съществени данъчни облекчения. Бизнесът не е дойната крава на бюджета, бизнесът е сътрудник на бюджета и в случай че страната желае да получава, би трябвало и да дава в този сложен миг, с цел да резервира бизнес-единиците живи. “, сподели Стойнев.  

Той добави, че рецесията е повсеместна и в случай че страната не подаде ръка на хората си, би трябвало да не помни дълготрайните тактики, тъй като главният запас за развиване и постоянна стопанска система е човешкият.

Българска социалистическа партия има подготвен пакет от ограничения, които да се осъществя незабавно, след изборите. В сферата на опазването на здравето социалистите оферират безвъзмездни медикаменти за децата до 14 годишна възраст. В Пазарджишка област мярката ще обхване към 35 000 деца. За младежите ще има изцяло безвъзмездни процедури за хора с репродуктивни проблеми, както и нулев налог върху приходите от труд до навършване на 26 години. За пенсионерите-безплатни медикаменти, преизчисляване на пенсиите, 722 лева междинна пенсия от 1 октомври и 30% или повече увеличение на „ вдовишките добавки “. 850 лева минимална работна заплата плануват социалистите, както и да се реализира необлагаем най-малко в размер прага на беднотия като първа стъпка към прогресивно подоходно облагане. За уязвимите групи те оферират заледяване цените на газ, вода и парно и понижаване на 9% на Данък добавена стойност върху медицинските произведения и медикаментите.

Българска социалистическа партия за първи път предлага освен Северозапада и Странджа-Сакар да минат на специфична грижа на страната. Искаме и специфична стратегия за Родопите – за вложения в чиста стопанска система, дребни производства, туризъм, запазване на горите.

„ Нужни са салда и надълбоко схващане на рецесията, която е главно външна. Безотговорно е и ние да си сътворяваме вътрешна “, акцентира Драгомир Стойнев.

„ Какво изпълнихме е очевидно. Искам обаче да подчертая нещо доста дебело: присъединяване на Българска социалистическа партия в държавното управление беше повода да се случат обществените ограничения, беше и повода да се резервира едно равнище на административна подготвеност. Защото страната не се ръководи като компания, а държавният бюджет е доста комплициран механизъм. Ако някой има вяра, че може да ръководи в тази рецесия с решения в стеснен кръг и политическо опълчване – доста бърка. “, сподели още Стойнев.  

„ Ние постоянно сме поддържали тезата, че в основата на една добре развита стопански и просперираща страна стои добре образованата нация и заради тази причина имаме дефинирана съществена цел – повишение на качеството на обучение в българското учебно заведение “. Това съобщи пред публицисти в Пазарджик втората в листата на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Петя Цанкова, която е учител по математика и осведомителни технологии. През късите 6 месеца в съдружно ръководство Българска социалистическа партия е съумяла да стартира и да довърши една своя предпочитана задача – съответен и цялостен разбор на образователните стратегии.

Факт е, че в последните години учебникът се трансформира в средство за търговия, а не нужда в образователния развой, считат социалистите. Затова и оферират безвъзмездни учебници за всички от 1 до 12 клас. Българска социалистическа партия е „ за„ годишно увеличение на заплатите на учителите, като заплащането да бъде над междинното за страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР