Днес следобет отново се срина Националната здравно-информационна система, откъдето през

...
Днес следобет отново се срина Националната здравно-информационна система, откъдето през
Коментари Харесай

Сайтът за зелените сертификати - тука има, тука нема

Днес следобет още веднъж се срина Националната здравно-информационна система, откъдето през портала his.bg ваксинираните, преболедувалите ковид и тези, които скоро са си правили тест, могат да си извадят зелен документ, който е нужен от среднощ за безпрепятственото влизане в нехранителните магазини, в киното, в театъра и изобщо на закрито.

По информация на bTV е наранена и тази функционалност, която се употребява от имунизационните пунктове за регистриране на ваксинирани лица. Това докара до опашки пред лечебните заведения, изключително след засиления интерес към имунизацията поради новите ограничения.

От " Информационно обслужване " на този стадий отхвърлят да става дума за злонамерена хакерска атака. По-рано през днешния ден стана ясно, че през портала се теглят по 1000 нови документа в минута.

Вероятно поради огромния напор уеб сайтът блокира за известно време и нощес. Само в първия следобяд след оповестяването на новата заповед са били декларирани и получени над 50 000 документа през уеб страницата, а издадените досега документи през здравно-информационния портал са над 1 милион.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР