Днес след дълги дебати по време на извънредната сесия на

...
Днес след дълги дебати по време на извънредната сесия на
Коментари Харесай

С 200 хиляди лева се увеличава капиталът на „Общински транспорт“

Днес след дълги диспути по време на изключителната сесия на Общински съвет – Русе бе гласувано нарастването на капитала на „ Общински превоз “ с 200 хиляди лв.. Допълнителният финансов запас е нужен на общинското сдружение за застраховане на експлоатационните разноски по новите линии, както и за подсигуряване на по-добри хонорари за водачите на рейсове и тролейбуси, които следва да стартират работа.

Целта е общинското сдружение последователно да стане единствен транспортьор, с което да се усъвършенства и качеството на услугата.

Увеличаването на капитала провокира сериозен спор сред общинските съветници. Изразени бяха несъгласия да продължат да се усилват разноските на предприятието, което е единственото от общо 8 общински сдружения, реализиращо негативен баланс заради своята обществена функционалност.

„ По време на предходното ръководство неизвестно за какво е продадено депото на „ Общински превоз “ за 600 хиляди лв. и сдружението е насила да заплаща наем в личното си хранилище в размер на 12 хиляди лв. на месец. Ако тази сума не тежеше на плещите на общинския бюджет, заплатите на водачите щяха от дълго време да бъдат по-високи “, съобщи кметът.

Той разясни, че построяването на ново лично хранилище ще коства на данъкоплатците повече от 20 милиона лв..

В началото на май на общинското сдружение бе предоставено осъществяването на 4 нови автобусни линии, а през юли пое още 2 линии. Предвижда се при започване на октомври да бъдат поети още 3 автобусни линии, за което е належащо да бъдат привлечени в допълнение водачи на транспортните средства, както и по-високи хонорари за тях, отговарящи на настоящата икономическа обстановка в страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР