Днес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а

...
Днес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а
Коментари Харесай

Великите готвачи: Боб Блъмър

Днес ще ви срещнем с един от най-ексцентричните готвачи, а точно Боб Блъмър. Роден през 1962 година в Монреал, Канада, животът на Боб не се развива както на множеството готвачи, които познаваме от телевизионния ефир.

Дипломиран като бизнес управител, инцидентната кулинарна кариера на Боб стартира през 1991 година, когато от щемпел излиза първата му илюстрирана книга Сюрреалистично гурме: Истинска храна за непрофесионални готвачи. Може би тъкмо неналичието на същинско образование способства за неповторимия му метод към готвенето, а рецептите му бързо го трансформират в любим на хората.

В пренаселения ефирен ефир сме виждали всевъзможни професионални готвачи, които се пробват да бъдат истински и разнообразни в първокласните си кухни, снабдени с най-модерните уреди. Точно тук се крие и разковничето за невероятния триумф на Боб Блъмър.

Дори най-верните му почитатели са наясно, че той е в доста по-голяма степен шоумен, в сравнение с професионален готвач. Ярката му и занимателна персона внася многообразие и въодушевление.

Известният готвач даже е заменил нормалната бяла престилка с копринена пижама, трансформирала се в негова запазена марка, а кухнята му е поместена в каравана във формата на тостер с две стърчащи филийки.

 Странстващия готвач

При Боб Блъмър неналичието на сериозна кулинарна подготовка се трансформира в преимущество, което му донася милиони доходи годишно. Водещият на Странстващият готвач е сложил няколко международни върха – по повдигане на зърна ориз с клечки, по белене на лук, по правене на пица и по превръщане на палачинки.

Най-голям триумф му донася поредицата Ястие от 3 продукта. Въпреки ограничаването, което самичък си постанова, Боб реализира в действителност забележителни резултати, приготвяйки да вземем за пример агнешки котлети с нар и макадамия.

За разлика от професионалните готвачи той не се тормози да изследва капацитета на полуфабрикатите. Често ще го видите да употребява захарни пръчици или желирани бонбони, с цел да подготви някой апетитен десерт.

Точно и това друго отношение към храната кара почитателите му да възприемат готвенето не като ежедневно обвързване, а като занимателно премеждие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР