Днес ще ви разкажа за едно чисто ново място в

...
Днес ще ви разкажа за едно чисто ново място в
Коментари Харесай

Където джазът, коктейлите и изкуството се завързаха в котешки възел

Днес ще ви опиша за едно чисто ново място в София. То отвори порти безусловно преди броени дни, още си няма табела, посетихме го малко преди да се излее проливен дъжд, само че пък ни хареса. Трима интелигентни и въодушевени младежи са вложили в него сърцето си и това си проличава.

Kulture Knot е кафе-бар, само че и пространство за просвета. Петър, Юлия и Зорница вземат решение да основат място, уместно за разнообразни събития – прожекции на филми, представяния на книги, изложения, полемики, срещи и... доста джаз. Място, което на самите тях би им харесало. Така се появява Културният възел – с концепцията да свързва хора, идеи, усещания, опити, прекарвания, само че без претенция за прекомерна съвестност (не знам дали сте доловили иронията в името, тя си е там обаче, въпреки и без да се натрапва).

Петър е режисьор и монтажист, затова на долния етаж ще откриете дребен киносалон. Дори е имало към този момент прожекции на късометражни филми на български създатели. Зорница е културолог, приключва докторантура. Именно тя е оставила своя почерк (и леко намигване) в името Kulture Knot. Юлия е социолог, само че се дефинира повече като къмпингар и cat lover. Една от нейните цели е да трансформира Kulture Knot в " място за културни срещи и събития за локалните котки ". Успяхме да снимаме единствено две трети от екипа, идващия път Юлия няма да ни се измъкне.:) 



И защото мястото е кафе-бар, както загатнах, тук можете да откриете селекция авторски коктейли. Препоръчвам ви Not Guilty, или другояче казано " шофьорския коктейл " – съдържа единствено 25 мл джин, с безпределно пресен лимонен усет, ще ви хареса.

Kulture Knot можете да посетите и денем, несъмнено – за чаша кафе, за глътка успокоение в компанията на обичано четиво, за работа. Да, умерено можете да си включите преносимия компютър (има и Wi-Fi) и да отметнете малко задания, до момента в който в близост се лее джаз, а вие сте се настанили безгрижно измежду комфортните възглавнички.

Kulture Knot се намира на ул. " Братя Миладинови " 12.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР