Днес ще ви предложим рецепта за едни невероятно вкусни маслени

...
Днес ще ви предложим рецепта за едни невероятно вкусни маслени
Коментари Харесай

Топящи се в устата маслени кроасанчета

Днес ще ви предложим рецепта за едни необикновено вкусни маслени кроасанчета, които безусловно се топят в устата. Те са толкоз фини, меки, нежни и с магически мирис. Задължително ги пробвайте!
Ето я и рецептата: Продукти, които ще са ви нужни:
• брашно - 250 г;

• масло - 160 г;

• топло мляко - 125 мл;

• захар - 50 г;

• яйце - 1 бр.;

• сол - 1/2 ч.л.;

• мая - 1/2 кубче.
Начин на подготвяне:
Маята и захарта се комбинират до течна консистенция. Смесват се с млякото и се оставят встрани за известно време.

Солта се прибавя към брашното и се разбърква. Вземете маслото и започнете да го мачкате с вилица, дружно с брашното. Когато усетите, че стартирате да се затруднявате, преминете към мачкане с ръце. След това се прибавя маята и се бърка, до момента в който не се получи тесто с лепкава консистенция. Тестото се увива във фолио и се оставя в ледник за близо 45 минути, в които да се стегне.

След като изтече това време, извадете тестото от хладилника и го разточете на правоъгълник. Най-напред прегънете двата края към средата, а по-късно двете страни към средата. Обърнете тестото и още веднъж разточете.
Супер лесни кроасанчета с ябълково сладко!
Тези кроасани са ужасно лесни и всеки може да ги подготви самичък и да им се наслаждения. Най-вкусните домашни кроасани Продукти: 2 чаши бя...
Прочети повече
Тази стъпка с прегъването и разточването се повтаря 4 пъти и по-късно тестото се увива във фолио и се оставя в ледник за два часа.

Накрая, когато извадите тестото от хладилника, разточете го на правоъгълник и започнете да изрязвате триъгълници. Най-лесно ще ви бъде, в случай че употребявате нож за пица.

От изрязаните триъгълници оформете дребни кроасанчета, които по-късно подредете в тава с хартия за печене. Изчакайте към 45 минути, до момента в който не удвоят размера си. Фурната се загрява авансово на към 230 градуса. Преди да вкарате кроасаните да се пекат, разбийте жълтъка с 10 мл вода и намажете кроасаните с него.

Печете, до момента в който не заловен златист тен. Цялото помещение ще ухае на маслен мирис, премесен с фините нотки на гальовен френски кроасан.

Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР