Днес ще се задържи предимно слънчево. В следобедните часове отново

...
Днес ще се задържи предимно слънчево. В следобедните часове отново
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето в първия ден на новия месец? Със слънце ли ще започне май?

Днес ще се задържи най-вече слънчево. В следобедните часове още веднъж ще се развива купеста облачност, забележителна над планинските региони в Западна България, само че единствено на обособени места ще има и краткотрайни превалявания с гръмотевици, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология – Българска академия на науките.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите в източните региони ще се задържат по-ниски, само че в останалата част от страната дневните ще доближават 25-30 градуса.

По Черноморието   сутринта тук-там ще има ниска облачност или мъгла, които по-късно денем ще се разсейват и ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 17-21 градуса. Температурата на морската вода е 15-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините   ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от югоизток, в планините в източната половина на страната от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19 градуса, на 2000 метра – към 12 градуса.

И   през идващите два дни ще се задържи най-вече слънчево и, в по-голямата част от страната, без основни превалявания.

В следобедните часове ще се развива купеста облачност, забележителна над планинските региони в Западна България. На обособени места там ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще остане от изток-югоизток, слаб до сдържан.

Температурите в източните региони ще се задържат по-ниски, рано заран тук-там, основно по Черноморието, ще има условия за ниска облачност или мъгла, само че в останалата част от страната дневните ще доближават 25-30 градуса. Минималните ще са сред 9 и 14 градуса.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР