Днес ще се спрем на КАФЕТО – тази толкова нужна

...
Днес ще се спрем на КАФЕТО – тази толкова нужна
Коментари Харесай

Вредно или полезно е да пием кафе на гладно?

Днес ще се спрем на КАФЕТО – тази толкоз нужна и нужна за много хора напитка.

Кафето е сравнимо с наркотично вещество, тъй като води много постоянно до пристрастяване. Доста хора не могат без 1-2-3 или повече чаши кафе дневно. При липса на кафе стават раздразнителни, груби, нападателни и кисели- тъкмо като пристрастяването към цигарите или енергийните питиета.

Кафето е доста известна напитка

Нивата на потреблението му са на второ място след водата в някои страни. Много хора обичат да пият кафе на гладно заран, само че някои настояват, че това може да навреди на здравето.

Защо не добре да пием кафе на празен корем?

За множеството от нас кафето е огромна част от всекидневието ни. Но за жалост, пиенето на кафе на празен корем или рано заран, преди да сте закусили, може да увеличи равнището на кортизола в тялото. От момента, в който отворите очите си заран, тялото ви стартира да отделя кортизол. Това е хормон, който е виновен за регулирането на вашия имунен отговор, метаболизма и стресовия фактор.

Ако натоварите тялото си с кофеин на празен корем, когато равнището на кортизола е високо, ще подложите тялото си на още по-голям стрес.

Пиенето на кафе на празен корем също може да попречи на усвояването на витамини и минерали, идващи от храната. Затова е значимо, в случай че въобще ще пиете кафе, пийте го на цялостен корем или по време на ястие, осведомят от Здравитал. Така също ще намалите прекомерното количеството на създадената киселина в стомаха. Тъй като кафето нервира стомашната киселина, има огромна възможност да получите киселини и даже да развиете стомашни язви, което важи и за безкофеиновото.

Когато кафето влезе в празения корем, то предизвиква огромен потрес на системата. Докато антиоксидантните свойства, получени най-вече от хлорогенната киселина, са чудесни за цялостното здраве и даже за лекуване на някои болести като рак на дебелото черво, те не са толкоз положителни на празен корем.

Ясно е, че кафето на празен корем въздейства зле на физическото ни здраве, само че това се отразява и на психологичното

Допълнително, има проучвания, които свързват кафето пито на празен корем с непотребното произвеждане на стомашна киселина и меланхолия, изключително когато се пие в огромни количества. Проучвания откриват, че кофеинът имитира усеща на безпокойствие и даже пристъпи на паническа офанзива.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР