Днес ще има променлива облачност, по-често значителна над източната половина

...
Днес ще има променлива облачност, по-често значителна над източната половина
Коментари Харесай

Започва чувствително затопляне

 Днес ще има променлива облачност, по-често забележителна над източната половина от страната и тук-там там ще има слаби валежи от дъжд и сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 5° и 10°. 

Над планините облачността ще е забележителна, с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 3°, на 2000 метра - към минус 8°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и ще превалява дъжд и сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През нощта против петък вятърът от северозапад ще отслабне, в котловините на Западна България и ще стихне, в Източна краткотрайно ще се ориентира от североизток и за малко ще проникне по-студен въздух. До сутринта в петък на обособени места в Централна и Югоизточна България към момента ще превалява, дъжд и сняг.

В петък, след краткотрайно понижение на облачността, по-късно денем от северозапад тя още веднъж ще се усили, ще е най-вече висока и междинна, в низините на Южна България ще бъде мъгливо или със забележителна ниска облачност. В събота от югозапад ще се затопля. Облачността над по-голямата част от страната краткотрайно ще намалее.

Привечер и през нощта против неделя още веднъж ще се заоблачи и тук-там, основно в североизточната половина от страната, ще превали дъжд, в североизточните региони и Източна Стара планина - влажен сняг. В неделя сутринта валежите ще спрат. През деня облачността, основно над планинските региони, ще намалее, в низините ще остане най-вече забележителна, ниска.

В понеделник и вторник ще бъде най-вече слънчево, на обособени места в равнинната част от страната ще има условия за формиране на мъгла. Температурите ще се покачат още и във вторник оптималните ще бъдат сред 15° и 20°, по Черноморието по-ниски, утринните, в по-голямата част от страната, ще са над нулата. В сряда облачността ще се усили, без превалявания. Дневните температури едва ще се намалят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР