Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността,

...
Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 12 август

Днес ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, основно над планинските и югоизточните региони. На изолирани места там в следобедните часове ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Ще продължи да духа слаб до сдържан, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 28° и 33°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова.
Атмосферното налягане е и ще остане малко по-високо от междинното за месеца.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Около обяд по южното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места кратковременно ще превали. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28–30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, на юг от Бургас - до 4 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, след обяд на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен най-вече източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 13°.
В петък ще се задържи най-вече слънчево. В следобедните часове, основно над планинските региони ще има краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места ще превали временен дъжд. Ще продължи да духа до сдържан вятър от изток-североизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 28° и 33°. През почивните дни вятърът ще се ориентира от юг, температурите ще се покачат с 1-2 градуса и оптималните ще са най-вече сред 30° и 35°. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността по-значителни над западните и планинските региони. На места, основно в Западна Стара планина и Рило-Родопската област, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР