Днес ще е облачно, на места в низините - мъгливо.

...
Днес ще е облачно, на места в низините - мъгливо.
Коментари Харесай

Жълт код в 15 области, а в Смолян оранжев: Порои, поледици, урагани |

Днес ще е облачно, тук-там в низините - мъгливо. Валежи от дъжд ще има на доста места в страната. В утринните часове в крайните северозападни региони има възможност дъждът да се примесва със сняг, а след обяд, основно в планинските региони на Южна България ще има и обилни превалявания, демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд ще духа най-вече сдържан вятър от изток-североизток, който по-късно денем ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили. В Северозападна България температурите ще са по-ниски, съвсем без дневен ход: 2°-5°. В останалите региони оптималните ще са сред 7° и 12°.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и прохладно. Ще има превалявания от дъжд, над към 1500-1700 метра - от сняг. Главно в Рило-Родопската област и планините в Югоизточна България преваляванията ще са обилни. Ще духа мощен и плевел, по високите и открити елементи и ураганен вятър от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 1°.

За 15 области в страната е разгласен жълт код за рисково време по разнообразни аргументи - поройни дъждове, заледявания, бурен вятър. В област Смолян предизвестието е оцветено в оранжево. Там се чакат превалявания от 40-50 литра, ураганни ветрове и мощни снеговалежи на височина над 1500 метра.

Над Черноморието ще е облачно. Ще има превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа сдържан североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3 бала, в северните региони - 4 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР