Днес се състоя редовното заседание на Обществения съвет за архитектура,

...
Днес се състоя редовното заседание на Обществения съвет за архитектура,
Коментари Харесай

Обсъдиха възможността за изграждане на паметник на Светите братя Кирил и Методий в старозагорския парк „Св. Игнатий Старозагорски“

Днес се състоя постоянното съвещание на Обществения съвет за архитектура, изкуство и просвета към Община Стара Загора.

По време на срещата бяха разисквани и утвърдени предложенията за създаване на монумент на Светите братя Кирил и Методий в парк „ Св. Игнатий Старозагорски“, както и за издигане на монумент на Тодор Александров в града. Двете начинания ще бъдат импортирани за разискване на съвещание на Общински съвет Стара Загора.
Подкрепа получи и концепцията за разработване по време на детски пленер на цветно мозаечно пано. С него да бъдат покрити компрометирани сектори в парк „ Артилерийски “. „ Изработването на мозечното пано от децата ще се трансформира в самобитен празник “, сподели по време на съвещанието вносителят на концепцията Стойка Матева от Арт Студио Мозайка.

Одобрение получи направеното предложение за кандидатстване за възобновяване на чешмата с минерална вода на Старозагорските бани по план на бутилираща компания „ Девин “, взаимно с Националното съдружие на общините, целящ обновяването на 30 български чешми. Целта е да бъде осъществен повсеместен ремонт и възобновяване на чешмата в курортното населено място. Представители на локалното НЧ „ Христо Ботев 1952 “ показаха предпочитание за възстановяване и на скулптурната фигура на жена, която се намира директно над чешмата.

Положителни мнения бяха изказани и за слагане на паметна плоча на бележития старозагорски преподавател и юрист Стефан Зафиров. Одобрение получи и предлагането за изрисуване на графити на естествена тема (ловен сокол) на източната фасада на общежитието на ПГВМ „ Иван Павлов “ след координиране на план. Идеята е на Сдружение с нестопанска цел „ Зелени Балкани “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР