Днес се навършват седем години след неуспешния опит за преврат

...
Днес се навършват седем години след неуспешния опит за преврат
Коментари Харесай

Седем години от неуспешния опит за преврат в Турция

Днес се навършват седем години след несполучливия опит за прелом в Турция. По този мотив турският народ през днешния ден отбелязва и седмия Ден на демокрацията и националното единение. 

Възпоменателни церемонии се организират в цялата страна.

Според турските управляващи групировката ФЕТО (Фетхуллахистка терористична организация) на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом през юли 2016 година При конфликтите с превратаджиите бяха убити над 250 души, а повече от 2500 бяха ранени. 

Опитът на ФЕТО да смъкна държавното управление стартира към 22:00 ч. на 15 юли 2016 година и бе осуетен към 8:00 ч. на идващия ден.

Това бе следващата интервенция на чиновници на въоръжените сили в страната, в която преди време армията се смяташе за поръчител на светската система на ръководство. От 1960 до 2016 година в Турция са осъществени няколко преврата (успешни и неуспешни), разяснява Българска телеграфна агенция.

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая насочи през днешния ден обръщение в акаунта си в Туитър във връзка годишнината.

На седмата годишнина от събитията на 15 юли във всяко кътче на страната ни ще почетем паметта на нашите мъченици, които са героите на „ Века на Турция “, и ще почетем нашите ветерани и милионите синове на родината ни, които стопираха по най-ефективен метод предателите. Никой няма да разедини народа ни. Никой няма да унищожи нашата страна, никой няма да сложи на колене страната! Няма да съумеете да накарате страната ни да се откаже от задачите си!, написа Йерликая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР