Днес се навършват осем години от убийството на руския опозиционер

...
Днес се навършват осем години от убийството на руския опозиционер
Коментари Харесай

8 години от убийството на Борис Немцов

Днес се навършват осем години от убийството на съветския опозиционер Борис Немцов. То бе убит през 2015г. в центъра на Москва. 

Дъщерята на Немцов - Жана, има вяра, че татко й е умрял поради разкритията за десетките убити съветски бойци, ходили на секрети мисии в Украйна. Макар след убийството следователите да са иззели всички компютри на Немцов, околните съратници на опозиционера въпреки всичко са съумели да възстановят труда му въз основа на записи на разкази на фамилиите на починалите. Става дума за отчета " Путин.Война ", показан по-късно в щаба на опозиционната партия РПР-ПАРНАС.

Според отчета съветски бойци са били изпратени 2014г. в Украйна, авансово уволнени от армията. Сред тях са 70 десантчици, починали в сражението за Дебалцово. Този град мина в ръцете на сепаратистите след подписването на Минското съглашение, което трябваше да стане основа за примирието под егидата на водачите на Русия, Украйна, Франция и Германия.

" Всички основни триумфи на сепаратистите са били обезпечени от съветската войска ", съобщи съратникът на Немцов Иля Яшин. По думите му съветските военни са минали границата през август 2014г., когато с контранастъпление са принудили президента на Украйна Петро Порошенко да седне на масата за договаряния в Минск.

" Вторият стадий беше сражението за Дебалцово през февруари. Каквото и да е станало, не се споделят имената на фамилиите на бойците, тъй като ги е боязън ", твърди Иля Яшин, който дефинира това като " закононарушение против целия съветски народ “.

На 13 юли 2017 година Московският областен съд осъди на затвор от 11 до 20 години петте лица, отговорни за убийството на Немцов. Руските управляващи отхвърлят убийството му да е политическо. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР