Днес се навършват две години и половина от нелепата смърт

...
Днес се навършват две години и половина от нелепата смърт
Коментари Харесай

Две години и половина след смъртта на Галин и Невен на писта „Бършен“, виновникът с мощния Мерцедес още е на свобода

Днес се навършват две години и половина от нелепата гибел на бургазлиите Галин и Невен, които починаха при злополука на летище „ Бършен “ край Сливен. Докато околните им плачат за погубените животи на момчетата, виновникът за тяхната гибел е на независимост, написа " Флагман ".

Николай Насков Филипов от Сливен е без наложена непрекъсната мярка " задържане под стража ". Той бе приет за отговорен от Окръжния съд в Сливен и получи 4-годишна ефикасна присъда - извънредно леко наказване.

Според българското законодателство, което е извънредно демократично, той няма по какъв начин да бъде тикнат зад решетките преди влизането в действие на присъдата, тъй като наказването му е под 10 години. Така ще остане на независимост най-малко още година и половина две, а най-после може и да изчезне, както нееднократно се е случвало с наказани лица.

В същото време процесът се влачи по правосъдните инстанции. В момента Николай Филипов апелира решението на първоинстанционния съд. Делото ще бъде обновено през октомври месец тази година в Апелативен съд-Бургас.

„ Обжалваме решението на Окръжния съд, защото по това трасе на летище „ Бръшлен “ обичайно са се организирали надпревари и са се събирали доста коли. Как по този начин охранителят не е бил чул нищо. Още повече малко след злополуката на летището е кацнал аероплан. Деянието на Николай би трябвало да се преглежда по Закона за придвижване по пътищата(ЗДвП). Както аз, по този начин и сътрудника, представляваш околните на Невен, желаеме по-справедливо наказване “, споделил за изданието бургаският правист Евгений Мосинов, който съставлява пред съда околните на починалия Галин.

На 21 февруари 2016 година Галин и Невен откриха гибелта си на летище „ Бършен “ – място или по-точно свободна писта за дрифтове и гонки. През оня ден по време на маневра бургаското БМВ на Невен Богоев се е движело със 76 км/ч, в него са били починалият 20-годишен Галин Димов и тогава 22-годишният Драгомир В. също от Бургас. Младежите вършат внезапен завой наляво, без да подозират, че на летището има друга кола – мощният Мерцедес Е 500 АМG, 380 коня, благосъстоятелност на Николай Насков Филипов, който съгласно експертизата е карал със 150 км/ч. Ударът е нечовечен, а бургаската кола безусловно е разцепена на две.

БМВ-то на Невен безусловно бе разцепено от удара с Мерцедеса на Николай Насков Филипов

Според прокуратурата в Сливен обаче трасето не може да бъде прегледано като „ път “ и надлежно Николай не може да бъде съден по Закона за придвижване по пътищата(ЗДвП), по който мъжът можеше да получи от 3 до 15 години затвор. Магистратите в града на Стоте войводи са безапелационни, че това е „ причиняване на гибел по несъобразителност “ – от 1 до 6 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР