Днес се навършват 80 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди,

...
Днес се навършват 80 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди,
Коментари Харесай

Левски отбелязва 80 г. от рождението на Георги Аспарухов

Днес се навършват 80 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, един от най-великите в историята на българския футбол. 

" Левски ", клубът на който " деветката " посвети огромна част от славната си кариера още от детските си години, провежда поредност от събития. Те стартират по обед и ще завършат с мача от Първа лига против " Септември " от 20:30 часа на стадиона, който носи името на Аспарухов.

От 12:30 часа управлението, треньорският щаб, представителният тим, деца от школата на „ Левски “, чиновници, ветерани и последователи ще поднесат венци и цветя пред бюст-паметника на " синята " на арената в " Подуяне ".

От 15 часа ще има празнична стратегия. В клубния музей ще бъдат изложени достоверни предмети, свързани с незабравимия нападател. Пред Сектор „ А “ ще бъде самостоятелен ъгъл за деца, където дребните левскари ще могат да се забавляват в специфични шатри за изобразяване и оцветяване на тематика Гунди.

За по-големите ще има атрактивни игри и провокации, а на обособени стени всеки ще може да си направи фотография за спомен.

Забавленията за дребни и огромни ще бъдат придружени с музика и доста изненади, а в клубния магазин ще се продават серия от продукти, особено основани за 80-годишнината на величието.

Извън това от 10 часа в парк " Гео Милев " се прави първа копка на терена, предопределен за монумент на Гунди - близо до мястото, където се е родил. 

Проектът е направен от Инициативен комитет „ Привърженици на ФК „ Левски “ и цялостното финансиране е обезпечено от тях. Инициативата се реализира с поддръжката на кмета на регион „ Слатина “ Георги Илиев.

Предвидено е паметникът да бъде ситуиран на изкуствено построена прерязана могила, чиято най-висока точка е 120 см, тъй че да се впише в ландшафта на съществуващия терен, а самата скулптура да е с височина 240 см.

Предвижда се още забележимите елементи на могилата да бъдат покрити от нова декоративна храстовидна и увивна растителност.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР