Днес се навършват 5 години от самозапалването на Пламен Горанов

...
Днес се навършват 5 години от самозапалването на Пламен Горанов
Коментари Харесай

5 години от самозапалването на Пламен Горанов

Днес се навършват 5 години от самозапалването на Пламен Горанов пред Община Варна, напомня Moreto.net.

В негова памет другари на младия варненец и техни съидейници ще се съберат пред постройката на администрацията. Очаква се още веднъж да бъде подложен въпроса за какво към момента няма паметна плоча на мястото на грамадата пред oбщина Варна. Приятелите на Пламен Горанов напомнят, че е предходна година от както е импортирана петицията в Комисията по просвета на Общинския съвет-Варна за това.

Грамадата беше заличена от общинската администрация, съгласно другари на Горанов „ с цел да не тревожи ничия съвест ”. 

Те ще възобновяват гражданската подписка „ за слагането на незабравим знак пред варненското кметство, дребен пламък от метал в памет на Пламен ”.

Датата е 20 февруари 2013 година, а часът е 7:24 сутринта. 

Пред постройката на община Варна, пред която дни наред се събират протестиращи, се появява млад мъж, облечен с мрачно яке, тъмни панталони и шапка с козирка. На гърба си носи туристическа раница, през рамо е преметнал алена туба. В ръцете си държи афиш с надпис: " Оставка на Киро и целия общински съвет до 17,00 ч на 20.2.2013 година ". 

Името на мъжа е Пламен Горанов, който неговите другари разказват като авантюрист, рисков и самоуверен човек, който знае какво желае, към какво се стреми и по какъв начин да го реализира. 

Пламен се изкачва по стълбите, смъква раницата си и се залива с течността от тубата. Двама общински служители на реда се доближават към младия мъж, а единият от тях го пита „ Какво правиш? ". 

Пламен, държейки запалка в ръката, дава отговор " Не се доближавай, ще се запаля! ". 

Полицаят пристъпва напред и протяга ръка към тубата. В този миг Пламен пламва.

Полицаят оставя тубата и стартира да го гаси с ръце. Колегата му търси пожарогасител. Неизвестен водач стопира и вади от колата си пожарогасител. Пламен е загасен шест минути по-късно. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР