Днес със слаб, в Северна България с умерен вятър от

...
Днес със слаб, в Северна България с умерен вятър от
Коментари Харесай

Времето ще бъде облачно, температурите ще продължат да се понижават

Днес със слаб, в Северна България с сдържан вятър от северозапад ще продължи да прониква леден въздух и температурите още ще се намалят. Облачността ще бъде забележителна, преди обяд над по-голямата част от страната - без превалявания. След обяд от запад-северозапад ще завали още веднъж, изначало дъжд, само че със захлаждането по високите западни полета дъждът ще премине в сняг и ще се образува тънка снежна завивка. През нощта снеговалежите ще обзет и Централна Северна и Североизточна България. На юг ще вали дъжд. Максималните температури ще са сред 7° и 12°, малко по-ниски в северозападните региони, в София - към 7°. Това оповестиха за Агенция " Фокус " от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

По Черноморието облачността ще е забележителна. През деня ще е без превалявания, през нощта още веднъж ще завали. По свереното крайбрежие ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, а по южното слаб от югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2-3 бала.

В планините облачността ще е забележителна. След обяд с превалявания от дъжд, в масивите от Западна България – от сняг. Вятърът ще е сдържан, по високите и открити елементи – мощен от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят. Максималната температура на 1200 метра - към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР