Днес, съгласно график, утвърден от главния секретар на МВР, на

...
Днес, съгласно график, утвърден от главния секретар на МВР, на
Коментари Харесай

МВР с мащабна спецакция във Враца! Откриха кофи с канабис и амфетамини, иззеха цигари и оръжия

Днес, според график, одобрен от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, на територията на област Враца е извършена профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност. 
В акцията са взели участие чиновници от ОДМВР - Враца, районните полицейски ръководства в региона, жандармерията, КЗП, Национална агенция за приходите, Агенция Митници, ДГС и РДГ. До момента са регистрирани и разкрити 16 закононарушения. По случаите са формирани общо 5 досъдебни производства. Разкрити са 4 обири. 10 души са арестувани за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.
Проверени са 472 лица и 246 автомобила. Съставени са 6 акта, 93 фиша и 22 протокола. Униформените посетили 13 заложни къщи и 7 автоморги, 2 пункта за метали. Проверени са 27 сборища, 33 търговски обекта и 36 питейни заведения. При осъществените инспекции са конфискувани 509 къса цигари “Реджина ”, " Уинстън " и " Давидов ", без български акцизен бандерол, 2.220 кг тютюн и 4 противозаконни оръжия.
Като по- присъщ случай, отличаващ се с високата си степен на социална заплаха, от чиновниците на ОДМВР-Враца е открито престъпно непроявено лице на 59 години, което съхранява в дома си в село Мраморен 2 ПВЦ кофи от латекс, съдържащи към 2 кг суха листна маса от съцветия, реагираща на канабис. При следващо претършуване в употребен от лицето адрес във Враца са открити и конфискувани общо 13 кофи от същия тип с общо към 6 кг от наркотичното растение. Към момента процесуално-следствените дейности на адреса не престават. 
От чиновници на районното във Враца е осъществена полицейска инспекция на частен дом в Криводол. Той е населяван от престъпно проявен 35-годишен. В долап, намиращ се в кухненско помещение, ченгетата се натъкнали на плик  с 2  бучки с неправилна форма бяло прахообразно вещество с общо тегло 280 грама, реагиращи при осъществения полеви наркотест на „ амфетамин ". Намерена е също електронна везна и голям брой на брой пликчета вид спейс-бек. По случая е формирано досъдебно произвпдство.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР