Днес съдия Янка Ганчева, магистрат с богат опит както в

...
Днес съдия Янка Ганчева, магистрат с богат опит както в
Коментари Харесай

Среща дискусия на съдия с ученици от Варненска търговска гимназия

Днес арбитър Янка Ганчева, магистрат с богат опит както в административното, по този начин и в наказателното право, организира среща полемика с възпитаници от XIа клас от Варненска комерсиална гимназия „ Георги С. Раковски “ на тематика, която директно визира всекидневието на младежите – използването и разпространяването на наркотични субстанции и алкохол.

Съдия Ганчева показа с единадесетокласниците собствен опит от каузи, свързани с продажбата на опиати и използването на алкохол и с пътя на разкриването на тази незаконна активност. Каква е наказателната отговорност за разпространяване, владеене и приложимост на опиати, какви типове опиати има, какви са рисковете за подрастващите от тяхната приложимост, бяха главните акценти в просветителната лекция на магистрата.

Срещата – полемика мина с огромна интензивност и интерес от страна на учениците. Какви са следствията за лицето, което откаже да се подложи на тест за опиати и алкохол пред органите на реда; какво е наказването за водач, който не се подчинява на полицейска стоп палката и провокира гонка с органите на реда и още доста други въпроси, които вълнуваха младежите, получиха явен и способен отговор в днешния час по право.

Проведената през днешния ден среща – полемика е част от Образователната стратегия на Висш съдебен съвет „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ”, по която Административен съд – Варна работи с ВТГ „ Георги С. Раковски “ шеста поредна образователна година и която има за цел образуването на правна просветеност и просвета у подрастващите, както и реализиране на разбираемо и отворено към обществото правораздаване. Съдия Янка Ганчева взе участие непринудено и безплатно като преподавател в програмата от нейното начало през 2016 година, като през актуалната образователна година следва посещаване на единадесетокласници от Варненска комерсиална гимназия на правосъдни съвещания, на които магистратът е съдия-докладчик.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР