Днес с до умерен вятър от северозапад, а в източната

...
Днес с до умерен вятър от северозапад, а в източната
Коментари Харесай

Задават се захлаждане и облаци

Днес с до сдържан вятър от северозапад, а в източната половина от страната - от североизток, ще продължи да прониква студен въздух. Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.
Очакват се местни интензивни превалявания и градушки. Температурите ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 28° и 33°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29°. Температура на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, по билата и мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 23°, на 2000 метра – към 15°.

Атмосферното налягане е близо до междинното за юли – едва ще се увеличи.

И в петък в следобедните часове в доста региони в Западна и Централна България ще превали и прегърми. На обособени места явленията краткотрайно ще са интензивни, вероятни са и градушки.

През почивните дни ще доминира слънчево време, към и след обяд с купеста облачност, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Температурите още веднъж ще се покачват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР