Днес руските военни сили в Украйна атакуваха цивилна сграда и

...
Днес руските военни сили в Украйна атакуваха цивилна сграда и
Коментари Харесай

Изявление на върховния представител на ЕС Жозеп Борел и комисаря по управлението на кризи Янез Ленарчич относно руските атаки срещу цивилни цели

Днес съветските военни сили в Украйна нападнаха цивилна постройка и културен център в град Виница, убивайки повече от 20 души и ранявайки десетки други, доста от които се намират в сериозно положение

Европейският съюз осъжда по допустимо най-категоричен метод тези продължаващи безразборни офанзиви по цивилни обекти, в това число лечебни заведения, медицински заведения, учебни заведения и приюти.

Зверството във Виница е последното от дълга поредност брутални офанзиви, ориентирани против цивилни и против гражданска инфраструктура.

Руската нападателна война против Украйна опустошава страната повече от четири месеца и половина. Буча, Мариупол, Краматорск, Кременчук, Славянск, Часов Яр, Харков, Одеса, а в този момент и Виница – въоръжените сили на Русия и техните подставени лица оставят след себе си кървава диря. Хиляди цивилни към този момент са убити. Това варварско съветско държание, изцяло незачитащо интернационалното филантропично право, би трябвало неотложно да спре.

И двамата сме видели със личните си очи заличаването, което Русия донесе на Украйна и нейния народ. Цивилното население продължава да заплаща висока цена в тази война, заради фундаменталното неуважение от страна на Русия на интернационалното филантропично право, подложено е на гибел, принуждение, в това число и полово принуждение, насилствени депортации и заличаване.

Не може да има безотговорност за нарушаванията и закононарушенията, осъществени от съветските сили и техните политически началници. Всички отговорни за тези зверства ще бъдат подведени под отговорност за дейностите си в сходство с интернационалното право. Европейски Съюз поддържа всички старания за обезпечаване на отговорност за нарушавания на правата на индивида и нарушавания на интернационалното филантропично право.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР