Днес работодателските организации започнаха да обсъждат организиране на протести срещу

...
Днес работодателските организации започнаха да обсъждат организиране на протести срещу
Коментари Харесай

Бизнесът алармира за голяма опасност преди зимата

Днес работодателските организации започнаха да разискват образуване на митинги против високите цени на тока и неналичието на ограничения. Това съобщи Константин Стаменов - ръководител на Комитета по енергетика на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България пред Нова телевизия.

.„ Електроенергийните пазари са обхванати от суматоха заради наближаващия зимен интервал. Водещият фактор за нарастването на цената на електрическата енергия е цената на природния газ, а не толкоз цените на излъчванията и икономическият взрив след пандемията ”, разяснява той. „ Хранилищата с природен газ в Западна Европа, в границите на Европейски Съюз, не са задоволително цялостни. Това значи че има риск при огромни студове да има дефицит на природен газ. Проблемът е голям ”, добави Стаменов.

Според Мария Кръстева от Асоциацията на свободен енергиен пазар има наднационални фактори, които въздействат на цените.„ Високата цена на газа е резултат от скупчване на доста фактори, които не се очакваше да рефлектират в еднакъв миг на пазара. Това са високата цена на излъчванията, ниското произвеждане от ВЕИ, студената пролет, а в този момент дълга и студена есен, както и други сходни, които се случиха едновременно ”, сподели тя.По думите й цената на електрическата енергия на национално равнище няма по какъв начин да не се въздейства от факторите на европейско равнище. „ За да се намали стабилно цената на тока, би трябвало да се наложат ограничения на равнище Европейски съюз ”, уточни Кръстева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР