Днес пристига първият от общо шест медицински хеликоптера. Първата българска

...
Днес пристига първият от общо шест медицински хеликоптера. Първата българска
Коментари Харесай

Днес пристига първата въздушна линейка

Днес идва първият от общо шест медицински хеликоптера. Първата българска въздушна кола за спешна помощ излeтя към страната ни в сряда заран от производителя в Италия.

" През 2024 година България ще придобие 3 хеликоптера - един в края на януари, втори в края на юни и третият - през декември ", за това към този момент заяви транспортният министър Георги Гвоздейков. През 2025 и 2026 година ще дойдат и останалите, напомня БГНЕС.

Застраховката за тази година е обезпечена. Проектът започва през 2020 година, неговият бюджет е 22 млн. лева

През първата една година хеликоптерът следва да лети единствено по ярко, или 30 мин. преди изгрева и 30 мин. след залеза. Това е условие на Европейския правилник за авиационна активност.

Машините ще се употребяват и при донорска обстановка, при превозване на екипи от национални или републикански консултанти за съответните лечебни заведения в страната, превозване при незабавни положения на кръвни артикули и други

Хеликоптерът няма да бъде в помощ на Планинската избавителна работа по отношение на търсене, търсене и избавяне. Но тогава, когато би трябвало да се транспортира потърпевш в планината, хеликоптерът ще може да извършва тези действия.

Обхватът на хеликоптера е с радиус от към 200 км от София по права линия. Предвидено е машините да бъдат по този начин ситуирани, че териториите да се припокрива най-малко от две машини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР