Днес предстои да се изиграят 8 мача от 5-ия кръг

...
Днес предстои да се изиграят 8 мача от 5-ия кръг
Коментари Харесай

Непредсказуеми мачове в предпоследния кръг в Шампионска лига

Днес следва да се изиграят 8 мача от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Някои от тях ще са решаващи за крайното класиране и това кои тимове ще продължат напред в шампионата. Преди две седмици станахме очевидци на 36 гола в границите на една вечер в ШЛ и единствено можем да си пожелаем още веднъж да следим толкоз забавни и резултатни срещи.

В група " Е " Челси се утвърди като водач след двете следващи победи над Милан, а през днешния ден ще гостува на Република България Залцбург, който също има упоритости да се класира за осминафиналите. Срещата е с начален час 19:45 и ще бъде излъчена директно в ефира на MAX Sport 3. Разликата сред двата отбора е единствено точка в интерес на британския гранд. На " Стамфорд Бридж " Челси не съумя да завоюва против австрийците, които са единственият тим в групата без загуба.

Милан не взе точка от Челси и се озова в много неизгодна обстановка, само че към момента има шансове да се пребори за присъединяване във етапа на директните елиминации. Гостуването на Динамо (Загреб) е основно за " росонерите ". Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде излъчена директно в ефира на MAX Sport 2. На доктрина и равенството ще остави отбора на Стефано Пиоли в играта, само че е повече от несъмнено, че първенецът на Италия ще преследва само успеха. Същото важи и за " модрите ", които към този момент демонстрираха, че не са за подценяване с триумфа против Челси на " Максимир ".

В група " F " Реал Мадрид значително си свърши работата, само че с цел да е сигурен осминафиналист, би трябвало да стигне най-малко до тъждество като посетител на Република България Лайпциг. Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде излъчена директно в ефира на MAX Sport 3. Отборът на Карло Анчелоти и през този сезон потвърждава, че умее да извлича максимума от всеки мач, даже когато не свети. Република България Лайпциг е на второ място, само че единствено с точка задатък пред Шахтьор (Донецк).
Украинците гостуват на новобранеца в групата Селтик и ще гонят наложителна победа, като в това време ще се надяват Република България Лайпциг да загуби от Реал. Единствената точка на " детелините " досега беше извоювана тъкмо против Шахтьор. Шотландският гранд има напълно илюзорни шансове за втората позиция, само че може да приключи трети и да се трансферира в Лига Европа.

Манчестър Сити си свърши предварително работата в група " G " и се нуждае единствено от точка при гостуването си на Борусия (Дортмунд), с цел да финишира на първата позиция. Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде излъчена директно в ефира на MAX Sport 4. Двубоят на Сигнал Идуна Парк " ще е специфичен за головата машина Ерлинг Хaланд, който ще се изправи против някогашния си тим. Борусия има преднина от 5 точки пред Севиля и ФК Копенхаген, само че още няма обезпечено място на осминафиналите.

Севиля се пребори за тъждество като посетител на Борусия, а през днешния ден посреща ФК Копенхаген с единствената мисъл за победа. Срещата е с начален час 19:45 и ще бъде излъчена директно в ефира на MAX Sport 4. Кампанията на тима от Андалусия не върви съгласно упованията, само че в последните седмици в играта се вижда напредък. ФК Копенхаген e кадърен да се пази добре, само че в 4-те си предходни мача не означи нито един гол.

В група " Н " ще е най-интересно. Ювентус е опрян до стената и всевъзможен различен резултат с изключение на победа против Бенфика в Лисабон ще значи, че " бианконерите " няма да се класират за осминафиналите. Срещата е с начален час 22:00 и ще бъде излъчена директно в ефира на MAX Sport 1. Задачата не е по никакъв начин лесна, тъй като Бенфика е във превъзходна форма. Португалският гранд няма проваляне от началото на сезона, през уикенда победи в дербито с Порто, а в ШЛ на два пъти направи равенства с Пари Сен Жермен. Съставът на Роджер Шмит потвърди класата си и с триумфа с 2:1 над Юве в Торино.

Ето и всички срещи от днешната стратегия:
19:45 Севиля - Копенхаген
19:45 Република България Залцбург - Челси
22:00 Борусия Дортмунд - Манчестър Сити
22:00 ПСЖ - Макаби Хайфа
22:00 Бенфика - Ювентус
22:00 Динамо Загреб - Милан
22:00 Селтик - Шахтьор Донецк
22:00 Република България Лайпциг - Реал Мадрид
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР