Днес правителството ще одобри меморандум за сътрудничество с асоциация Прозрачност

...
Днес правителството ще одобри меморандум за сътрудничество с асоциация Прозрачност
Коментари Харесай

Денков: През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно

Днес държавното управление ще утвърди меморандум за съдействие с асоциация " Прозрачност без граници ", за противопоставяне на корупцията. Това сподели преди днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят Николай Денков.

По думите му изкуствени сигнали се пробват да " заглушат истината ".

" През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно ", добави Денков.

Премиерът посочи, че доста ползи на недосегаемите от закона са били наранени от прекъснатите корупционни схеми и ограниченията за бистрота на обществените разходи.

" Това е причина за непрекъснатите офанзиви към кабинета и към част от неуместните министри, които се ускориха като офанзиви с приближаване на ротацията. Темата за битката с корупцията мъчно си пробива път измежду белия звук от дребни кавги и дезинформация ", сподели още Николай Денков.

" Спряхме порочни инхаус поръчки на Държавната консолидационна компания за към 800 милиона лв. и възстановихме предплатени суми и задължения. Прекратихме схемата на " Капитан Андреево " и върнахме държавния надзор върху храните, които влизат в България. Спечелихме епичната борба за Пловдивския панаир и попречихме той да бъде подарен на почетния консул на Русия в България. Сложихме завършек на източването на хазната посредством пътни поправки. Въведохме правила за финансирането на общините, с цел да не се раздават пари съгласно това какъв е " цветът " на кмета. Преобразихме метода, по който се разпределят средствата за спорт. Сега те зависят от съответни критерии като население, брой спортуващи, налична инфраструктура, брой учебни заведения в региона ", добави Николай Денков.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/256745590801568
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР