Днес повечето професии са свързани с дълги часове седене пред

...
Днес повечето професии са свързани с дълги часове седене пред
Коментари Харесай

5 упражнения, които можем да правим тайно в офиса

Днес множеството специалности са свързани с дълги часове седене пред компютъра и съвсем никакво придвижване. Това всекидневие води до разбиране на гърба, болки в шията и кръста, неестествено претоварване на китките и очите. Все повече младежи стартират да се оплакват от старешки болежки.

В натовареното всекидневие, изключително в случай че сме и фамилни, е доста мъчно човек да откри време за деен спорт. В интернет откриваме доста извършения, които да вършим в хода на работния си ден, до момента в който сме в офиса, само че някои от тях може да се сторят неприемливи за сътрудниците или най-малкото да ни помислят за странни.
 Снимка 406863

Ето за какво ние предлагаме 5 извършения, които можем да вършим съвсем скрито от другите, само че в тяхно наличие.
Започваме с небрежна разгрявка: доброволно накланяме главата си наляво и надясно, като задържаме по 10 секунди във всяка посока. След това вършим по 10 кръгообразни придвижвания на раменете си първо напред, а след това и обратно. За да подготвим ръцете си за клавиатурата, изпъваме ръката си с дланта надолу и с другата притискаме пръстите ѝ надолу, под прав ъгъл, задържаме три секунди и по-късно притискаме пръстите в противоположна посока и задържаме. Не бива да боли. Под бюрото сътрудниците евентуално не виждат какво вършим с краката си. За да имаме тонус в мускулите, както си седим на стола, заставаме с изправен тил и стегнати коремни мускули и изпъваме единия си крайник напред, до равнището на бедрото, задържаме по този начин 10 секунди и постепенно го спускаме още веднъж на земята. Повтаряме упражнението по 15 пъти с всеки крайник.   Снимка 406865

Следващото упражнение за крайници се състои в изпъването на двата крайници напред, само че кръстосани един върху различен, като горният и долният крайник си противостоят. Оставаме по този начин, до момента в който усетим отмалялост в мускулите си. След това сменяме краката и повтаряме упражнението. Ако работим в огромна офис постройка, вървим персонално до сътрудниците, вместо да им пишем имейли. Ходим бързо. Пием доста вода. След това използваме по-отдалечената тоалетна. Качваме стълбите по две. Това е офис аеробика. За да заздравим мускулите на гърба и корема си, е значимо да имаме вярна поза и да държим сметка за нея от самото начало, а да не се отпускаме на стола с изнесен напред таз и превити напред плещи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР