Днес повече от всякога трябва да сме като онези българи

...
Днес повече от всякога трябва да сме като онези българи
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Дълбоко вярвам в сърцето си, че българският народ е мъдър

„ Днес повече от всеки път би трябвало да сме като тези българи преди 137 години, които съумяха да изковат днешна България. Вазов не инцидентно е споделил, че Съединението е най-лесната гражданска война на България, тъй като е извоювана авансово в сърцата на българите. Виждаме през днешния ден пред какво сме изправени, при какви условия живеем и каква спешна зима се задава. Може би днешните българи, които чакаме рецесията и живеем под сянката на войната, още веднъж би трябвало да спечелим нашата гражданска война, като в сърцата си считаме, че сме скъпи един за различен ". Това разяснява Здравка Евтимова, публицист и преводач, в ефира на предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

Писателката счита, че всеки човек има безкрайна стойност, даже с неприятните си черти. „ Дълбоко имам вяра в сърцето си, че българският народ е умен ", сподели тя.

„ Не е наложително да се случват апокалиптични събития в живота ни, с цел да осъзнаем какъв брой е значимо да бъдем хора. Мъчителните и тежки събития потвърждават вътрешната ни стойност. Трябва да бъдем положителни не на думи, а на каузи ", сподели Евтимова.

По думите й, по времето на Съединението, това велико събитие за България, политиците са били на равнището на своя народ. „ Народът е решил в сърцата си, че желае Съединението и политиците са застанали, макар своите разлики, зад него. Аз виждам, че през днешния ден, в тези в действителност сложни и изпълнени не с провокации, а с пропасти условия, е точното време, когато един политик може да работи по този начин, че след 25 години името му да краси някоя детска градина ", сподели Евтимова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР