Днес по време на Зимните олимпийски игри в Пекин се

...
Днес по време на Зимните олимпийски игри в Пекин се
Коментари Харесай

Скиор от Ямайка вдъхнови света с култовото си спускане

Днес по време на Зимните олимпийски игри в Пекин се случи нещо неизмеримо.  Роденият във Великобритния запалянко Бенджамин Александър, се трансформира в първия олимпийски представител в алпийските ски за родината на своя татко – Ямайка. Той следва стъпките на тима по бобслей от 1988 година, увековечен във кино лентата „Cool Runnings“. Дъдли „ Тал “ Стоукс от този прочут тим по бобслей в този момент е един от менторите на Александър.

Александър е израснал в работническа класа в Уелингбъро, покрай Нортхемптън и споделя, че никой от най-близкото му семейство не е карал ски преди. Той си обезпечи подготовка, като приключи седми в гигантския слалом на Националното състезание по ски на Кабо Верде в Лихтенщайн през януари.

Бенджамин, който изкарва хляба си като DJ на празненство острова Ибиса, се трансформира в една от паметните фигури на зимната Олимпиада. В последните години алпийските ски видяха какви ли не паметни участници от най-различни топли страни, само че Бенджамин Александър подари на спортния свят едно от най-култовите спускания. То го направи интернет сензация в последните часове, а видеото му обикаля обществените мрежи.

Днес гигантският слалом бе белязан от доста тежки условия, поради които 35 души въобще не приключиха първия манш. Но Бенджамин Александър не бе измежду тях. Бавно, само че славно, той сполучливо финишира, карайки като че ли е на зимната си отмора в Алпите.

Congratulations to Benjamin Alexander – who became Jamaica’s Olympic alpine skier

…wait for the reaction at the end! |

— Eurosport (@eurosport)

Карането му няма нищо общо с това на професионалните скиори, само че ямаецът написа история за страната си. Той финишира с първия манш с време от 1:37.94 минути, което бе с 35 секунди зад олимпийския първенец Марко Одермат и на цели 15 секунди зад предпоследния – Ариф Кхан от Индия.

„ Никога не бих се впуснал в тази задача, в случай че не мислех, че това е допустимо “, споделя той, а най-голямото му предпочитание е да поеме ролята на дипломат на спорта и да се забавлява по пистите.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР