Днес, по повод 140-годишнината от рождението на големия български творец

...
Днес, по повод 140-годишнината от рождението на големия български творец
Коментари Харесай

Безплатен вход в къщата музей „Яворов” за 140-годишнината от рождението на поета


Днес, във връзка 140-годишнината от рождението на огромния български създател Пейо Яворов, от 11.30 до 13.00 часа, в двора на къщaта музей „ П. К. Яворов ”, на ул. „ Г. С Раковски ” в столицата, студенти поети от СУ „ Св. Климент Охридски ” ще показват свои произведения, отдадени на поета.

По самодейност на Дирекция „ Култура ” към Столична община ще бъдат раздавани и флаери с творби на Яворов, а стихове на поета ще звучат в осъществяване на актрисата Силвия Лулчева и украинската поетеса Анна Багряна.

Експозицията на къща музей „ П. К. Яворов ” също ще може да бъде прегледана в границите на работния ден, освен това гратис.

Проявата е част от културния календар на Столична община и на Националния книжовен музей във връзка годишнината от рождението на Яворов. На 11 януари ще бъде формалното честване в Големия салон на Българска академия на науките, когато ще бъде показана изложбата „ Път, на който не зървам края… ” и ще бъде открита конференцията „ Между деня и тъмата… ”, проведена от НЛМ и Института за литература към Българска академия на науките. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР