Днес отново ще бъде слънчево, но в следобедните часове над

...
Днес отново ще бъде слънчево, но в следобедните часове над
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 2 септември

Днес още веднъж ще бъде слънчево, само че в следобедните часове над планинските региони от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури сред 31° и 36°, в София към 32°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви дежурният синоптик Христо Христов, представен от организация " Фокус ".
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за септември и денем ще продължи да се намалява.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна и Централна България с купеста облачност. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който денем ще се ориентира от югозапад и ще стартира да се усилва. Топло с оптималната температура на височина 1200 метра – към 25°, на 2000 метра – към 19°.
В неделя в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Над Западна и Централна България към и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевични стихии. Ще духа юг-югоизточен вятър, който в Източна България ще се усили. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°.
През нощта против понеделник краткотрайни валежи ще има тук-там и в източните региони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С него ще нахлуе студен въздух и в понеделник дневните температури ще се намалят, задържайки се при започване на идната седмица под 30°. Ще бъде прохладно, с променлива облачност. В понеделник сутринта към момента тук-там в Североизточна България ще има валежи, след това вероятността за превалявания понижава. Във вторник северозападният вятър ще отслабне, без да стихва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР