Днес отбелязваме Световния ден на спешната помощ. Според медици от

...
Днес отбелязваме Световния ден на спешната помощ. Според медици от
Коментари Харесай

Екип на Спешна помощ в Гоце Делчев е нападнат

Днес означаваме Световния ден на незабавната помощ. Според медици от Гоце Делчев главният проблем е агресивното държание от страна на пациентите. Последният случай е от през вчерашния ден, когато пациент е нападнал медицински екип в Гоце Делчев. По време на превозването от вкъщи му до Спешния център, мъжът почнал да удря лекаря и здравната сестра.

Гоце Делчев

След получен сигнал екип на Спешния център в Гоце Делчев отишъл на място, където разкрили мъж, изпаднал в безпомощно положение. Качили го в колата за спешна помощ и при опит да го обслужат, пациентът се изправил и почнал да удря с юмруци медиците и вратата на колата за спешна помощ.
Д-р Костадин Шабанов: Те дори се изплашват, само че съумяват да спрат колата и потушават малко случая. Идват тука, само че има избито стъкло, пациентът се е посочил гол навънка и по този начин нататък. Агресивен е бил доста. И тука към този момент се намесва и полиция. Правят се нужни операции, с цел да се успокои индивидът.
Лекарят и здравната сестра не са потърпевши, счупено е стъклото на колата за спешна помощ. Пациентът е прегледан от психиатър в благоевградската болница, съгласно който мъжът е използвал наркотично вещество. Д-р Шабанов споделя, че постоянно пациентите се държат нападателно с лекарите,а това по думите му е проблем на работещите в незабавната помощ.
Д-р Костадин Шабанов: В последна сметка уважението към нашата специалност е доста малко. Хората викат от време на време за обикновени неща, викат и за неща, които не са наше обвързване. Пациентите, когато идват с една избрана експанзия и с една предразположеност, те самите вредят на себе си.
Според медици от Спешната помощ доста постоянно пациенти се изпращат при тях, а не за обзор от експерт или пък за настаняване в болница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР