Днес отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО.

...
Днес отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО.
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на радиото

Днес означаваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се организира за 12-и следващ път, и ще бъде под мотото " Радио и мир ". ЮНЕСКО акцентира ролята на самостоятелното радио като дирек за попречване на спорове и построяването на мира.  

По самодейност на ЮНЕСКО, след гласоподаване на Общото заседание на Организация на обединените нации през 2012 година 13 февруари е разгласен за Световен ден на радиото. Денят е определен неслучайно - рождената дата на радиото на самата Организация на обединените народи е 13 февруари 1946 година.

От ЮНЕСКО означават, че радиото продължава да бъде една от най-доверените и употребявани медии в света, съгласно разнообразни интернационалните отчети.

На Световния ден на радиото през 2023 година ЮНЕСКО акцентира ролята на самостоятелното радио като дирек за попречване на спорове и построяването на мира.

Подкрепата за самостоятелното радио се преглежда като неразделна част от мира и стабилността, показват още от организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР