Днес от 22:00 часа носителят на Шампионска лига Челси започва

...
Днес от 22:00 часа носителят на Шампионска лига Челси започва
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси vs. Лил - съставите

Днес от 22:00 часа носителят на Шампионска лига Челси стартира своето присъединяване в елиминациите на шампионата с домакинство на френския първенец Лил. Двубоят на „ Стамфорд Бридж “ ще може да наблюдавате директно по MAX Sport 3.

“Сините “ несъмнено влизат в ролята на любимец в конфликта, макар че французите играят доста мощно досега в шампионата и завоюваха своята група. Лил стартира присъединяване си в конкуренцията с три мача без победа, само че след това записа три следващи триумфа, с цел да финишира като водач в група G. “Песовете “ се показват много неубедително във френската Лига 1, заемайки все още 11-ата позиция в таблицата.

В състава на Челси обстановката е не по-малко забавна. Лондончани изостават на 13 точки от водача в британската Висша лига - Манчестър Сити и наподобяват без никакъв късмет в битката за купата. Както предходната година, когато Томас Тухел пое тима в средата на сезона, по този начин и тази лондончани имат всички шансове за сполучливо присъединяване в най-комерсиалния европейски клубен шампионат. „ Сините “ приключиха на второ място в своята група, допускайки неверна стъпка против съветския Зенит в последния си мач от пределиминационната фаза.

Наставникът Томас Тухел не може да разчита на продължително контузения Бен Чилуел, както и на Рийс Джеймс и Мейсън Маунт. Под голяма въпросителна са Сесар Аспиликуета и Калъм Хъдсън-Одой. Колегата на немския експерт – Жослен Гувернек пък ще би трябвало да се оправя единствено без Анхел Гомес.

Досега двата тима са се срещали два пъти и това се случи не чак толкоз от дълго време – в груповата фаза на сезон 2019/20 в Шампионска лига, като Челси завоюва и двете срещи с 2:1, ще съумеят ли и в този момент обаче лондончани да преодолеят съпротивата на „ песовете “, следва да проследим!

Стартови сформира:

Челси: Менди – Рюдигер, Алонсо, Кристенсен, Тиаго Силва, Канте, Ковачич, Пулишич, Зиеш, Аспиликуета, Хавертц

Лил: Жардим – Челик, Джало, Ботман, Фонте, Бамба, Жека, Давид, Ренато Санчес, Андре, Онана
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР