Днес от 20.45 часа в Дома на киното може да

...
Днес от 20.45 часа в Дома на киното може да
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: `Манифест` с Кейт Бланшет

Днес от 20.45 часа в Дома на киното може да гледате кино лентата " Манифест " на Юлиан Розефелд с присъединяване на Кейт Бланшет.

Филмът отдава респект на традицията и изяществото на артистичните прокламации, които слагат под въпрос ролята на актьора в днешното общество.

" Манифест " изследва текстовете на футуризма, дадаизма, придвижването „ Флуксус “, супрематизма, ситуационизма, Догма 95 и други артистични групи и вдъхновението на независими актьори, архитекти, танцьори и кинаджии. Улавяйки с обектива си концепциите на Клас Олденбург, Ивон Рейнър, Казимир Малевич, Андре Бретон, Стюртевант, Сол ЛеВит, Джим Джармуш и други създатели, Розефелд сглобява тринайсет колажа на артистични прокламации.

Представяйки тези „ нови прокламации “ като актуален зов за деяние и превъплъщавайки се в тринайсет разнообразни персони, измежду които учителка, кукловод, водеща на вести, служащ във фабрика и скитник, носителката на „ Оскар “ Кейт Бланшет вдъхва нов трагичен живот на известни и не чак толкоз познати думи, сложени в непредвиден подтекст.

Филмът на Розефелд разкрива театралния съставен елемент и политическото значение на тези заявления. Много от тях са писани в интервал на младежка гняв и освен показват желанието за международна смяна посредством изкуство, само че и показват гласа нацяло едно потомство.

Изследвайки значимостта на тези исторически заявки, формирани със пристрастеност и увереност от актьори преди доста години, " Манифест " се пробва да разбере дали думите и възприятията са издържали теста на времето. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР