Днес от 19:00 часа в театър Азарян ще бъде представен

...
Днес от 19:00 часа в театър Азарян ще бъде представен
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: `Ако нямах лоши сънища` по Шекспир

Днес от 19:00 часа в спектакъл " Азарян " ще бъде показан спектакълът на Лилия Абаджиева " Ако нямах неприятни сънища ".

Авторският театър е цялостно вглъбяване на режисьора в Шекспировите текстове, ефектни декори и въздействащи артисти – с някои от които Лилия Абаджиева работи от години, а други дебютират в нейни спектакли - това са единствено част от характерностите на постановката, която софийската аудитория ще види.

В функциите се превъплъщават известни лица от телевизионния екран като Александър Кадиев и Моню Монев, както и въздействащите артисти: Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарскии Никола Додов. Сценографията и костюмите са на Васил Абаджиев. „ Ако нямах неприятни сънища ” е неизменима част от задълбочените дългогодишни търсения на Лилия Абажиева върху Шекспир.

„ С работата ми по Шекспир са свързани всички стадии от развиването ми като режисьор. Обърнах се към Шекспир още в ранните си студентски години. Светът на Шекспир ме провокира и възторгва по едно и също време, той е път за себепознание и проучване на човешкото в човека; на индивида в гранична обстановка там, където парадоксът, вярата и гибелта си разменят реплики. Шекспир през поезията и философията показва вътрешния свят на индивида. Той ни кара да имаме вяра, че съществува известна точка на духа, от която нататък животът и гибелта, действителното и въображаемото, божественото и демоничното престават да бъдат схващани като несъгласия ", споделя Абаджиева.

Ако смятате, че през днешния ден не ви е ден за спектакъл, вижте и останалите ни оферти за забавни културни събития:

Кино

" Чаплин на остров Бали " от 20:30 в кино " Люмиер "

През 1932, преживявайки рецесия на междинната възраст, усложнена от появяването на звуковото кино, Чаплин взема решение да не се връща в Холивуд след турнето в Европа за представянето на Светлините на града. Вместо това дружно с брат си Сидни " забягва " на остров Бали. Островът наподобява като същински парадайс на спокойствието, защото Чаплин е на процедура чужд там.

Музика

Понеделнишко партив бар " Петък ". 

Да, малко е потискащо да отидеш в бар, който се споделя " Петък " още в понеделник, само че и старта на седмицата се нуждае от уместно отбелязване. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР