Днес от 17 часа пред паметника на Альоша в Пловдив

...
Днес от 17 часа пред паметника на Альоша в Пловдив
Коментари Харесай

Нов протест срещу паметника Альоша в Пловдив

Днес от 17 часа пред паметника на Альоша в Пловдив ще се организира митинг с искане за неговия ремонт.  Организатор е гражданската самодейност   " Искаме български монумент ", заяви БНР. 

Участниците показват разбиране,  че  "...на такива централни и знакови места би трябвало да има фигури на български национални герои или знаци на българската държавност, против които никой българин не може да има възражения. "

В отговор на проявата,  от Градския съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив излязоха с декларация, осъждаща опитите за ремонт на  паметника Альоша. Те се афишират срещу желанието за  разрушение и заличаване страници от общата ни история.  

„ България е била мощна, когато сме били дружно, приемайки и положителното и неприятното, когато търсите тези аргументи да сме разграничени, ще има единствено горест, ненавист и чувство за липса на общество! “ – споделят в документа пловдивските социалисти. 

През януари общински съветници от ДСБ внесоха предложение за пренасяне на монумент. Това не залегна в първата за годината сесия на общинския съвет, тъй като правната комисия гласоподава първо общинската администрация да излезе със мнение дали механически това е допустимо и да пресметна какъв брой коства демонтажът. 
До момента това не е направено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР