Днес от 14,30 ч. се проведе съвместен брифинг на Окръжна

...
Днес от 14,30 ч. се проведе съвместен брифинг на Окръжна
Коментари Харесай

Първи подробности за операцията на ДАНС, ГДБОП и ОД МВР Пловдив

Днес от 14,30 ч. се организира взаимен брифинг на Окръжна прокуратура -Пловдив, ОД на МВР-Пловдив, Групово дело БОП и ДАНС във връзка със арестувано огромно количество наркотични субстанции.
Акцентите:
Операцията е извършена от ДАНС, ГДБОП и ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив. Снощи са арестувани над 130 кг марихуана покрай Пловдив. Засега са задържани двама души – 47-годишен мъж от Северна Македония и 43-годишен българин.
Законът планува от 5 до 15 години отнемане от независимост, тъй като става въпрос за високорискови опиати в изключително огромни размери.
Вчера е бил получен сигнал за превозване с МПС на огромно количество опиати от Западна Европа за Турция. На Автомагистрала „ Тракия “ – 125-ти километър, автомобилът е спрян и изведен от автомагистралата за инспекция.
Вътре са открити 24 кашона, като всеки един от тях е съдържал опиати. Шофьорът от Северна Македония, който е остарял познайник на полицията и осъждан, в началото декларира, че придвижва обувки, а след това отхвърля подпомагане на органите на реда.
Другият мъж е арестуван в София. Арестуваните евентуално са част от проведен канал. Продължават дейностите по следствието и разпити на очевидци.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР