Днес Окръжният съд в Стара Загора ще разгледа жалбата на

...
Днес Окръжният съд в Стара Загора ще разгледа жалбата на
Коментари Харесай

Георги, нарязал и остригал Дебора, изнагля брутално! Ето какво иска днес от съда

Днес Окръжният съд в Стара Загора ще прегледа жалбата на Георги Георгиев, упрекнат, че е нарязал 21 пъти с макетно ножче 18-годишната Дебора Михайлова, счупил носа й и обръснал косата на момичето. От предходната седмица той е арестуван под стража, а в този момент желае да излезе от ареста.
Георгиев бе арестуван, откакто се разчу за случая и имаше всеобщи митинги поради неговото освобождение. Тогава състав на Окръжния съд в Стара Загора реши, че телесните повреди по Дебора са леки, а не междинни.
Георгиев бе арестуван още веднъж, откакто се оказа, че в интернет приложение е заплашвал с ликвидиране ученичката. Той има общо 6 такива обвинявания. Районният съд го задържа под стража, а юристът на мъжа се закани да апелира.
Тогава бе назначена и сложна съдебномедицинска експертиза. Целият екип от правосъдни лекари, които трябваше я изготвят, обаче си създали самоотвод.
Петимата специалисти са подали, че не желаят да изготвят мнение незабавно откакто са били извикани., предава 24 часа. Неофициално се приказва, че повода е изложение на взаимност с медика, направил първото умозаключение. Това е доктор Теодор Стаматов от Университетската болница в Стара Загора. Той бе краткотрайно отхвърлен. Покрай случая стана ясно, че няма медицински стандарт, който да подсигурява обединен метод и качествена експертиза на пациентите им. Затова от здравното министерство поеха ангажимент в границите на 14 дни подобен да бъде одобрен.
Петорната сложна съдебномедицинска експертиза е предоставена на движимости лица от различен правосъден регион. В нея са включени правосъдни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург. По данни на “24 часа ” това ще са лекари от УМБАЛ Пловдив.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР