Днес Окръжен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката

...
Днес Окръжен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемия за смъртоносното меле в циганската махала в Бяла Слатина

Днес Окръжен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И. П. Срещу него са повдигнати две обвинявания. Той е упрекнат в това, че на 8 март 2021 година към 19.30 часа в Бяла Слатина, управлявайки лек автомобил „ Мерцедес “ Ц 220 е нарушил разпоредбите за придвижване и съзнателно е предизвикал гибелта на Б. П. (на 53 г.) и междинна телесна щета на Г. И., и двамата от Бяла Слатина. Обвинен е и за това, че в същия ден и час, на същото място, е управлявал лекия автомобил „ Мерцедес “ Ц 220 с централизация на алкохол 1.44 промила.
За съдбовната преживелица заяви първо организация BulNews.



„ Събраните досега доказателства дават съображение на съда да одобри, че на сегашния стадий от следствието може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към всяко от действията, в осъществяване на които е упрекнат. Съдът намира също, че наличните доказателства сочат на действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение, при положение на установяване на по-лека мярка за процесуална насила по отношение на него. Трябва да бъде регистрирана тежестта и характера на закононарушенията, в осъществяване на които И. П. е упрекнат - породена умишлена гибел на едно лице и сложна телесна щета на друго такова, като деецът е управлявал МПС с централизация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда. Налице са и данни за висока социална заплаха на И. П., който въпреки и с чисто правосъдно минало /настъпила реабилитация/ е с недобри характеристични данни и с открита податливост към осъществяване на противообществени прояви. Съдът намира, че единствената законосъобразна мярка, поради личността на обвинения и тежестта на повдигнатите му обвинявания е точно мярката „ задържане под стража “ – се сочи в претекстовете на съда.
Определението на Окръжен съд - Враца не е дефинитивно, а предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд - София в тридневен период от през днешния ден. Определението предстои на неотложно осъществяване с привеждане на И. П. в Следствения арест във Враца.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР