Днес облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна,

...
Днес облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 16 март

Днес облачността ще е променлива, след обяд - по-често забележителна, само че вероятността за превалявания е дребна. Това заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). През нощта времето бе най-вече ясно. Минималните температури денем ще са от 0° до 5°. Около и след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е сдържан, краткотрайно и мощен. Ще се затопли сензитивно и оптималните температури ще са сред 16° и 21°. Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от междинното за месеца - в следобедните часове едва ще се намали.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна - след обяд, само че ще е съвсем без превалявания. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще духа мощен, по най-високите елементи и плевел северозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 3°.
В неделя и понеделник ще е най-вече слънчево. Още в неделя вятърът ще отслабне. В Източна България ще стане югозападен, ще бъде слаб до сдържан, в останалата част от страната ще е слаб, изменчив по посока. Максималните температури в понеделник ще са сред 20° и 25°. Във вторник ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността, вероятни са изолирани краткотрайни валежи, основно в планините и планинските региони. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и дневните температури едва ще се намалят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР