Днес облачността ще е променлива и в следобедните часове на

...
Днес облачността ще е променлива и в следобедните часове на
Коментари Харесай

Време с променлива облачност днес

Днес облачността ще е променлива и в следобедните часове тук-там, основно в крайните южни планински региони, ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 26°, в София – към 21°.

По Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево, с сдържан северозападен вятър. След обяд облачността от запад ще се усили, а вятърът ще отслабне. Валежи са малко евентуални. Максималните температури в морските ни курорти ще бъда 22°-25°, температурата на морската вода - 22°-25°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна, само че единствено тук-там в Родопите и Пирин към и след обяд ще превали. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Захлаждането ще продължи и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 7°.

През идващите дни ще доминира слънчево време, само че ще има и по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. Вероятността за превалявания е дребна.

В сряда северозападният вятър още веднъж ще се усили. Впоследствие ще отслабне, а към края на седмицата ще се ориентира от изток-югоизток и в Източна България ще бъде сдържан. В сряда ще стартира стопляне.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР