Днес облачността над по-голямата част от страната ще е предимно

...
Днес облачността над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Предимно облачно, на места пак ще превали

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е най-вече забележителна и тук-там в Западна и Централна България още веднъж ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в обособени региони обилни и с градушки. До вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат. Ще духа до сдържан най-вече източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 25 и 30 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

Над планините облачността ще е забележителна, най-вече купесто-дъждовна. На доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания с гръмотевична активност. Ще духа слаб до сдържан вятър: в ниските елементи от изток-югоизток, по високите елементи – северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 19 градуса, на 2000 метра – към 10.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 27. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР