Днес новоизбраният гуверньор на БНБ предложи да заема поста подуправител

...
Днес новоизбраният гуверньор на БНБ предложи да заема поста подуправител
Коментари Харесай

Андрей Гюров става подуправител на управление "Емисионно" към БНБ

Днес новоизбраният гуверньор на Българска народна банка предложи да заема поста подуправител на ръководство „ Емисионно “. По закон следва чуване в Комисията по бюджет и финанси и по-късно гласоподаване на номинацията от Народното събрание. Това заяви във " Facebook " депутатът от коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България " Андрей Гюров.

Това сподели Радев в своя първи коментар пред медиите, откакто беше определен за шеф на Българска народна банка

" За мен като икономист и финансист е чест да бъда препоръчан за този толкоз виновен пост. Подуправителят на ръководство „ Емисионно “ дава отговор за стабилността на валутния ръб, ръководството на запасите в задгранична валута и вложенията в скъпи бумаги, преструктурирането на кредитни институции и икономическите разбори и прогнози на националната ни банка. Вярвам, че както опитът насъбран в дългогодишната ми работата с огромни европейски финансови институции, по този начин и преподавателската ми и изследователска активност в региона на финансите, ми дават нужните познания и умения, с цел да се оправя сполучливо с тези отговорности ", добави Гюров.

Той акцентира, че Българска народна банка се намира на прага на едно от най-големите провокации в новата си история - подготовката за приемането на единната европейска валута.

Това е вторият му мандат на поста

" Успешното реализиране на тази цел ще приключи един цикъл на развиване, който стартира през 1989-та година и ще направи България, дефинитивно и необратимо, равнопоставен член на европейското семейство. За няколко генерации българи постигането на фантазията за евроинтеграция би осмислило неимоверните компликации и жертви, които всички ние направихме като народ по време на прехода. Дължим го на родителите си, изискуем го на нас самите и най-много на децата си ", безапелационен е той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР