Днес ние продължаваме да настояваме поисканото от нас изслушване на

...
Днес ние продължаваме да настояваме поисканото от нас изслушване на
Коментари Харесай

ДПС продължава да настоява за изслушване на Петков за антикризисните мерки

" Днес ние продължаваме да настояваме поисканото от нас чуване на премиера Кирил Петков за антикризисните ограничения да се състои ". Това уточни в декларация от името на ПГ на Движение за права и свободи националният представител Джевдет Чакъров.

Той моли за спор в пленарната зала и уточни, че и от Движение за права и свободи също имат оферти за антикризисни и антиинфлационни ограничения.

" Трябва да се вземат незабавни ограничения ", съобщи Чакъров. 

В декларацията се показва, че в редица европейски страни към този момент се ползва втори пакет от антикризисни и антиинфлационни ограничения, а у нас занапред те се разискват от обединението.

" Правим актуалната декларация, с цел да сложим на вниманието на държавното управление и на Народното събрание дневния ред на обществото, а точно - повсеместната рецесия, провокирана от войната в Украйна и нуждата от ограничения за превъзмогване на следствията от нея във всички сфери ", сподели още Чакъров. 

От Движение за права и свободи акцентират, че дневният ред на ръководещите към този момент шест месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото, като " доказателство за това е, че България е единствената страна в Европейски Съюз, в която държавното управление не ползва съответни ограничения против рецесията, тъй като е ангажирано с реализацията на ограничения, свързани с частен бизнес и корпоративни ползи ".

Чакъров уточни, че по този начин да вземем за пример в прилежаща Гърция още от март се ползват помощи за цената на горивата на фамилиите с ниски приходи, а на пенсионерите се дават по 200 евро отплата поради скъпите храни. " Увеличени бяха фамилните добавки за децата и се изплащат помощи за високите цени на тока. В Румъния държавното управление още през март вкара таван на цените на тока и газа, както за битовите консуматори, по този начин и за бизнеса, сподели депутатът ".

По думите му в Гърция е разгласен втори пакет от ограничения, който планува страната да върне 60 % от спомагателните разноски за електрическата енергия на всеки обособен потребител със задна дата от декември до май. Вече е увеличена и минимална работна заплата. 

" Втори пакет от ограничения предприе и ползва и държавното управление на Италия ", съобщи Чакъров. Той даде образци от Франция и Испания и уточни, че в 11 европейски страни още през март са били отстранени или фрапантно са понижили налозите върху силата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР