Днес ние изразяваме огромната си почит към основните идеи на

...
Днес ние изразяваме огромната си почит към основните идеи на
Коментари Харесай

Карадайъ: Търновската конституция винаги е била упора на демокрацията

Днес ние показваме голямата си респект към главните хрумвания на Търновската конституция – държавност, конституционализъм и парламентаризъм. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на тържественото честване на 140 години от приемането на Търновска конституция.

"В Търновската конституция са залегнали голям брой демократични правила, като отбрана на гражданските независимост, свободата на личността, равенството на закона, свободата на печата и д.р ", добави той.

"Търновската конституция постоянно е била упора на демокрацията, макар че няколко пъти е била нарушавана, както и променяна ", сподели още Карадайъ.

„ Днес целите пред страната ни е участието в Европейски Съюз и НАТО. Нашето бъдеще е обвързвано с одобряване на полезностите положили основата на Търновската Конституция. Достоен образец за обединителните процеси и отричане на разделянето и омразата. Нека помним, че от всички нас, държавници и политици, зависи дали ще пренесем през това комплицирано време съзидателното и градивното или ще станем заложници на конфликтите”, разкри той.

"Учредителите са ни оставили завет, че макар политическите различия, националните ползи са над всичко ", приключи Мустафа Карадайъ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР