Днес ни предстои да разгледаме постановлението за изменение и допълнение

...
Днес ни предстои да разгледаме постановлението за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Възлагат спешната помощ по въздуха на Държавния авиационен оператор

„ Днес ни следва да разгледаме постановлението за изменение и допълнение на устройствения устав на Държавния авиационен оператор. С това ще му се разпореди да прави полети за обезпечаване на незабавна здравна помощ по въздух. “ Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на днешното съвещание на Министерски съвет.

„ Нямаме подозрение, че това е работещо решение в интерес на българските жители “, добави той.

Припомняме, че решението Държавният авиационен оператор да поеме незабавната здравна помощ по въздуха беше взето в първите дни на 2023 година Тогава служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев разгласи, че ще бъде направено разграничение сред незабавната здравна помощ по въздух и дейностите по търсене и избавяне.

„ Надграждаме модела на незабавна здравна помощ по въздух. На Министерството на превоза и известията е поверено да бъде оператор на тази незабавна здравна помощ “, добави тогава той по отношение на прехвърлянето на плана за медицински хеликоптери от сдружението, основано за задачата, „ България Хели Мед Сървис “ към Държавния авиационен оператор. 

„ Редовното държавно управление в последните си дни сътвори една конструкция, която не можа да проработи добре – „ България Хели Мед Сървис “. Това наложи ние да създадем разбор и да преосмислим тази активност. Анализите демонстрираха, че по-ефективно тази активност може да се извършва, в случай че бъде поверена на Държавния авиационен оператор “, разяснява още Алексиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР